torstai 14. toukokuuta 2015

Iltapäiväksi Kadriorgin puistoon samoilemaan

Iltapäivällä suuntasin Kadriorgin puistoon. Nappasin hotellin edestä rymistelevän raitiovaunun nro 1:n kohti Kadriorgia.

Kertalippuja ilmeisesti raitiovaunuista ostetaan suhteellisen harvoin; sain hetken koputella kuljettajan ikkunaan ennen kuin lipun hankkiminen onnistui. Matka Kadriorgin puistoon, ja samalla reitin päätepysäkille kesti vain hetken.

Puistoalueella odotti monta yllätystä; olin käynyt aiemmin puistossa ja alueen kartanomuseossa, mutta nyt jäi aikaa kierrellä puistoa enemmänkin. Aivan puiston takana oli Viron presidentin virka-asunto ja siitä vain muutama askel eteenpäin ja olisin päässyt myös modernin taiteen museoon, Kumuun.

Tarpeeksi samoiltuani puistossa suuntasin kahvilan kautta takaisin hotellille. Puiston laidalla ollut kahvila oli jännittävä sekoitus todella vanhaa ja aivan uutta. Rakennus oli varmasti suunnilleen samanikäinen kuin alueen muutkin rakennukset, mutta ruoka- ja kahvilista olivat tätä päivää
cappucinoineen ja leivoksineen. Yllättäen päivän keittoannos oli edullinen, tosin saatuani annoksen nenäni alle ymmärsin, ettei kirkkaasta liemestä muutamine sattumineen valtavan paljoa voi pyytää. Annos oli keveydestä huolimatta oikein maukas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti