tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kierros Serenade of the Sea -aluksella

Serenade of the Seas Hernesaaressa 13.7.
Lukaisin heinäkuun alussa saamaani Lomalinjan sähköistä uutiskirjettä alkuun hieman puolihuolimattomasti. Tarkempi tutkailu johti siihen, että olin pikapikaa ilmoittamassa itseäni mahdollisuuteen osallistua  Royal Caribbean varustamon radiance-luokan Serenade of the Sea -aluksen esittelyyn Hernesaaressa, kun laiva pysähtyisi Helsingissä osana Itämeren kierrostaan.


Ala carte ravintola.
Riemastukseni oli suuri, kun sain viestin, että mahdun mukaan tutustumiskierrokselle. Tutustumiskierroksen aamuna intoa lisäsi vielä Helsingin Sanomien uutisointi päivän risteilyvieraista ja kaupunkiin tulevien turistien määrästä.


Serenade of the Sea -laiva on rakennettu Meyer Werftin telakalla Saksassa 2003 (lähde Wikipedia).

Serenadelle mahtuu yli 2000 risteilyvierasta, joiden matkaviihtyvyydestä huolehtii noin 800 henkilökunnan jäsentä.

Ala carte ravintolasta

Tutustumiskierrokselle pääsi noin nelisenkymmentä laivasta kiinnostunutta. Vierailijoille oli tarkkaakin tarkemmat sisääntulo- ja turvatarkastukset. Prosessi luo varmasti turvallisuutta olipa satama missä päin maailmaa hyvänsä, sillä myös risteilijällä matkustajina olevat näyttivät käyvän saman turvatarkastuksen läpi laivaan saapuessaan.

Kierroksen alkuun saimme maistella laivan lounasta ravintolassa. Tutustumiskäynnin aikana  valkeni se, että ravintoloita oli runsaasti, moneen makuun ja erilaisilla teemoilla. Lounaan pisteenä i:n päälle oli ehdottomasti kirsikkainen suklaakakun pala ja kahvi.Kierros laivalla 


antoi mielenkiintoisen kuvan laivan palveluista ja viihtymismahdollisuuksista risteilyjen aikana. Oppaanamme kulki visiitin ajan Royal Caribbeanin edustaja.

Tutustumiskäynnin aikana näimme julkisista tiloista suurimman osan. Saimme pistäytyä muun muassa laivan lukuisissa ravintoloissa, baareissa, uima-allasosastoilla, sauna- ja spa-osastolla, kuntosalilla. Ohitimme minigolf-radan, koripallokentän ja kiipeilyseinän. Matkallla tuli vastaan niin biljardihuone kuin rauhallisia lukunurkkauksiakin.

Laivan ostoskerros tai tax free-alue  jäi varustamon edustajan mukaan näkemättä. Myöskään hytteihin emme päässeet kurkistamaan, sillä laivan oli aivan täynnä. Nähtävää oli kuitenkin aivan hengästyttävän paljon; koettavaa ja puuhailua riittäisi risteilyllä näkemän perusteella pidemmäksikin rupeamaksi.

Mahdollisuus rentoutumiseen 

Uima-allas sisätiloissa

Itseäni erityisesti ilahdutti spa- ja saunaosastojen monipuolisuus sekä mahdollisuus treenata eri  urheilulajeja.Itselleen hemmotteluja etsivälle on monia vaihtoehtoja aina höyrysaunoista erilaisiin hyvinvointi hoitoihin.

Spa-osastolla vastaan tuli jännittävät, divaaninnäköiset, mosaiikkikaakelein päällystetyt istuimet, jotka olivat lämpimiä.Istuimille kuulin nimityksen lämminkivituolit. Samaisella osastolla oli myös erilaisia höyrysaunoja ja aromahuoneita.


Lämminkivituoleja spa-osastollaUima-allas ylimmällä kannella

Aurinkokylpyjä, lenkkeilyä vai teatteriesityksiä?Helsingin viileässä säässä aurinkokansien lepotuolit olivat tyhjillään, mutta voisin kuvitella niiden olevan varsin suosittuja lämpimämmillä leveysasteilla. Uima-allasosastoja näytti laivalta löytyvät kaksin kappalein, niin ulkokannelta kuin katetusta tilastakin.

Juoksumatolla lenkki merimaisemissa
Fyysistä treeniä kaipaavaalle treenaukseen löytyy monenlaisia lajea; olipa sitten innostunut hölkkäämisestä, koripallosta, seinäkiipeilystä, kuntosaliharjoittelusta tai ohjatusta liikunnasta, niin vaihtoehtoja näyttäisi löytyvän.


Kuntoilijoille ulkotiloissa on käytössään koripallokenttä, juoksurataa joka kiertää laivan kannella. Notkeille ja taitaville myös treenaukseen oli näyttävä kiipeilyseinä.Laivalla voi jopa seinäkiipeillä
Iltaisin laivalla on mahdollista nähdä myös erilaisia show-esityksiä. Laivan teatteriin mahtuu jopa 800 katsojaa kerrallaan.


Ja iskikö matkakuume?Jos jo potee kroonista matkakuumetta, niin voiko tilanne enää pahentua? Ilmeisesti voi. Kierrokselta poistuttuani ehdin pohtia, miksi juuri tällainen viihdekeskus olisi houkutteleva muoto matkailulle. Ainakin erilaisia kaupunkikohteita näyttäisi matkavalikoimassa olevan useita. Ja yhden risteilyn aikana on mahdollista pistäytyä useammassakin kaupungissa.
tai pelata koripalloa

tai juosta lenkkin ulkokannella.

Laivan teatteriin mahtuu 800 katsojaa.
Nurkkaus vaikka lukutuokiolle?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti