perjantai 7. heinäkuuta 2017

Aikamatkalla Ruissalossa ja Toivonniemen kesäparatiisissa

Toivonniemen kesäkoti Ruissalossa
Tämän kertainen retkeni sai alkunsa monen sattuman kautta. Ennakkovalmistautuminen jäi kuitenkin muutaman hajanaisen googlailun varaan; majoituspaikasta Toivonniemen kesäkodista löytyy tietoa Turun Seudun Hengitysyhdistyksen sivuilta.

Googlen avulla löytyi myös joitakin kahviloita, joihin retken aikana aioin tutustua, mutta pääosin reissuun lähtö oli seikkailu ilman ennakkorajoituksia. Ja tiedossa voisi olla  huisi sukellus tuntemattomaan.

Vietin viikon Luovien Ladyjen seurassa; ennakolta olin tavannut leideistä vain yhden. Joten tiedossa oli monta uutta tuttavuutta uusien maisemien lisäksi.

Toisen kerroksen aulatilat
Tällainen hulvaton heittäytyminen, näin jälkikäteen pähkäiltynä oli mitä antoisin.

Jo saapuminen kahdeksikon bussilla Ruissaloon ja pieni kävelymatka Iso-Pukin tiellä olevalle kesäparatiisille oli siirtymä kiireestä kiireettömyyteen.

Majoituin Toivonniemen päärakennuksen 2.kerroksen huoneessa, josta oli esteetön näkymä merelle. Aamuisin sopivan herätyksen sai, kun ohi kulkevat Siljan ja Vikingin autolautat tulivat tuhisten ja puhisten salmeen. Kohinan saattoi kuulla jo hyvän aikaa ennen, kuin laivasta näkyi vilaustakaan.

Viikkoon mahtui sadepäivän sukankudontaa, meren rannalla joogailua pääskysiä ja pilvenhattaroita tutkaillen, tuulisenpäivän kävelyretki Kasvitieteelliseen puutarhaan, hernekeittoa ja pannaria Honkapirtillä kuin yllätysretki Röölään.

Röölän retki muotoitui kulttuurimatkaksi vierailuilla Rymättylän ja Naantalin keskiaikaisiin kivikirkkoihin. Kirkot olivat häkellyttävän suuria; oman aikansa voimannnäytteitä.

Antoisiin lähiretkiin lukeutui ehdottomasti pistäytyminen Toivonniemen naapurihuvilalla, Villa Bella Vistassa olevaan kesäkahvilaan, jonka yhteydessä oli myös sisustustuotteita; gobeliinituotteista sateenvarjoihin. Vierailun ehdottomasti suussasulavimman elämyksen sai lime-juustokakusta.

Mukavaa yhteisöllisyyttä viikon aikana syntyi porinoista saunanlauteilla ja yhteisgrillailusta.

Punainen sauna aivan meren äärellä mahdollisti luonnon tutkailua; joutsenpariskunta saapui aterioimaan useammankin kerran laiturin kupeeseen.

Ja rohkeimmat kävivät myös uimareissuilla laiturin nokasta.

Tekemättömien töiden listalle jäivät lukemattomat kirjat; ajatustenvaihto ja ideointi antoivat tällä kertaa enemmän inspiraatiota omiin suunnitelmiin ja tuleviin tekemisiin, kuin mitä ennalta olisi voinut edes kuvitella.

Viikon loppupuolella kuu alkoi täyttyä  ja kahtena viimeisenä yönä ihailin ikkunasta kuunsiltaa, joka kimmelsi kapeassa salmessa.

Kaikkinensa Toivonniemi on mitä erinomaisin tukikohta ja pistäytymispaikka; niin yksin, kaksin kuin isomalla porukalla. Majoitusvaihtoehtoja on päärakennuksen lisäksi alueella muitakin.

Itselläni on vakaa aikomus palataa kesäparatiisiin uudelleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti