keskiviikko 6. elokuuta 2014

Tallinnaan

Runsaaan parin tunnin lauttamatka Tallinnaan oli hieno elokuun lämmössä. Vaikka aurinko heloitti täydeltä terältään, niin laivan aurinkokannella matka sujui miellyttävästi leppeässä tuulessa.

Ilma oli Tallinnassa vielä kuumempi kuin lähtiessä Helsingissä. Ihmettelin hetken satamassa mahdollista kyytiä Tallinnan keskustaan, kun pysäkille kurvasi nro 2 bussi. Bussi vei, kohtuullista 1,60 euron korvausta vastaan, aivan Viru-keskuksen viereen. Lyhyt kierros ilmastoidussa kauppakeskuksessa oli paikallaan; vanhan kaupungin mukulakivet hohkasivat lämpöä, kun sinne asti pääsin.

Alkuiltapäivän ensimmäinen uutuushavainto vanhassa kaupungissa oli polkupyörätaksit. Pyörätakseja oli runsaasti liikkeellä, yhden kulkupelin kyytiin mahtuu 1-2 matkustajaa kerrallaan. Riiassa, jokunen vuosi sitten, ensi kertaa näkemäni kulkupelit ovat siis saapuneet myös Tallinnaan.

Hetken kaupunkia katseltua alkoi olla lounasaika. Kaikki varjoisat terassit olivat täpösen täynnä. Hetken etsimisen jälkeen China Inn -ravintolan terassilta kuitenkin löytyi istumapaikka varjon alta ja aivan kohtuullisen hintainen oli annoskin.

Aivan kuin tilauksesta  viime lauantain, 2.8., Helsingin Sanomissa oli matkailujuttu Tallinnasta. En ole aiemmin tullut edes ajatelleeksi pyörän vuokraamista Tallinnassa ja kaupunkiin tutustumista pyöräillen kävelemiseen sijaan. Jutussa vinkattiin CityBiken palveluihin ja niitähän olisi sitten testattava. Lounaan jälkeen oli aikaa lähteä etsimään pyörävuokraamoa. Helteisillä mukulakivikaduilla matka tuntui todellista pidemmältä, mutta paikka löytyi helposti.

Yllätykseksi kaikki liikkeen pyörät olivat kuitenkin varattuja ja pyörälenkki jäi odottamaan seuraavaa reissua. Pyörävuokraamo on melko lähellä satamaa, joten päivän retkeilyn voi aloittaa helpomminkin kuin kiertämällä vanhan kaupungin kautta. Tällä kertaa kaupunkiin tutustumista oli jatkettava jalkaisin.

Paluumatkalla Tallinnasta Helsingin suuntaan laivan kannelta saattoi ihailla satamasta samoihin aikoihin lähteviä risteilijöitä.

Tuuli oli hieman noussut päivän aikana; joten paluumatka laivan kannella oli menomatkaa aavistuksen vilpoisampi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti