sunnuntai 31. elokuuta 2014

Fish and chips

Trinity Collegeen majoittuminen jälkeen kaupunkikierros lähikaduilla yllätti. Kävelykadut olivat tungokseen asti täynnänsä kulkijoita. Ja kuitenkin useimmat liikkeet olivat jo sulkemassa oviaan kellon lähestyessä kuutta.

Vilinää ja hulinaa oli kaduilla riittämiin. Koska oli selvästi jo ruoka-aika, niin pikainen kaupunkikierros Trinity Collegen liepeillä päättyi O'Neill'sin ravintolaan. Ulkoapäin varsin pieneltä vaikuttanut paikka olikin monikerroksinen ravintola, joka oli aivan tupaten täynnä. Ruoka tilattiin tiskiltä, jossa osan annoksista sai suoraan mukaansa tarjottimilla ja osa tarjoiltiin pöytään.

Oman jännityksensä ruuan tilaamiseen toi kysymys siitä, mahdoimmeko puhua samaa kieltä tarjoilijan kanssa, kun kerroin istumapaikan sijaintia, jonne ruoka-annoksen, Fish and chips, saisi tuoda sen valmistuttua. Epäilys yhteisen kielen puutteesta kun oli virinnyt reissun aikana aiemmista kohtaamisista paikallisen asujaimistoon kuuluvien henkilöiden kanssa. Reissu kaiken kaikkiaan on vahvistanut käsitystä, että kielikylvyksi ei riitä englantilaisten dekkarisarjojen seuraaminen televisiosta kerran viikossa.

Fish and chips saapui aikanaan. Eikä annoksessa selvästikään oltu säästelty rasvaa eikä kaloreita. Ja kummatkin, kalorit ja rasva, tässä muodossaan oli hetkessä nautittu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti