maanantai 28. heinäkuuta 2014

Iltapäivä Loviisassa

Ehdin hieman tutkailla Loviisan matkailutoimiston sivuja ennen pikavisiittiä kaupunkiin. VisitLoviisa sivuilta saikin kuvan kauniista merenrantakaupungista. Matkailusivulta löytyi myös linkki Citynomadin sivulle, josta löytyi vinkki kävelykierrokseen kaupungin keskustassa.

Karamaloo on yksi Laivasillalla toimivista yrityksistä.
Poikkeaminen 7-tieltä Loviisan suuntaan oli kuin pikkuriikkinen ulkomaanmatka. Vastaan tuli vanhoja raunioita, viittoja museoihin ja Laivasillalle, johon olin ennakkoon ajatellut tutustuvani.

Kaupungissa suunnistamiseen, ilman karttaa liikkuvalle autoilijalle, oman haasteensa toivat yksisuuntaisten katujen runsas määrä. Onneksi päänähtävyyksiin on riittävästi opasteita.

Alkuiltapäivä Loviisassa oli todella helteinen, joten laajempi kaupunkivaellus kutistui Laivasillan alueen ja alakaupungin historiallisen puutaloalueen ihasteluun.

Laivasillalla olevat punaiset aittarakennukset, joissa on niin kahviloita, gallerioita kuin pieniä myymälöitä, toivat elävästi mieleen vanhan Porvoon. Aittoihin oli mukava pujahtaa auringonsäteiltä suojaan ja samalla kokemaan taide-elämyksiä.

Iltapäivälle venähtäneen myöhäisen lounaan nautin Bistro Cantor'n takana olevassa puutarhamaisella terassilla. Vain kivenheiton päässä Laivasillalta oleva valkoinen kivirakennus kätki taakseen viihtyisän ja varjoisan ruokailupaikan.

Kevyitä herkkuja iltapäivän kuumuudessa.
Valokatteen alla nautittu katkarapu-ceasarsalaatti ja jäävesi olivat helteiseen iltapäivään oiva annos.

Loviisaan tehdyn pikavisiitin jälkimakuna jäi tunne, että tähän kaupunkiin on hyvä tulla uudelleen ja hieman pidemmäksi toviksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti