lauantai 30. elokuuta 2014

Iltapala Scoozissa

Pitkän retkipäivän päätteeksi bussikuski-matkaopas-karaokeisäntä vinkkasi ruokapaikasta Corkin keskustassa. Paikka olisi italialainen ja nimi scusi. Ainakin siltä se kuullosti. Ruokapaikka löytyi pienen hakemisen jälkeen kartalta pikkuruiselta sivukujalta.

Scoozi oli, ainakin lauantai-iltana, tavattoman suosittu ruokapaikka. Ravintolan ovella kerrottiin, että seuraavan pöytä vapautuisi vajaan puolen tunnin sisällä ja odottamaan sopisi jäädä; ruokahalua kasvattamaan tarjoilia toi ruokalistan tutustumista varten. Hetken odottelun jälkeen hovimestari ohjasi peremmälle, mutta ei suinkaan pöytään, vaan jonotustilanteessa oli edetty vaiheeseen, että tarjolla oli tuoli odottajalle. Ja edellä oli lähes kymmenen istujaa tuoleilla.

Vapautuvaa pöytää odotellessa oli mielenkiintoista seurata tarjoilijoiden todella sähäkkää toimintaa. Tarjoilijoita oli ravintolassa runsaasti ja kaikki tuntuivat liikkuvan vähintäänkin reipasta marssia ellei puolijuoksua.

Luvatun odotteluajan jälkeen, pöytä todellakin vapautui. Kohtuuhintaisista annoksista valinta osui pasta-ateriaan. Ällistyttävä tehokkuus jatkui edelleen; ruokia ei tarvinnut pitkään odotella, vaikka ravintola oli kaiken aikaa aivan täpötäynnä. Annokset ravintolassa olivat suuria; niin pääruoat kuin jälkiruuat. Ja ruuasta ja käynnistä ravintolassa jäi hyvä jälkimaku.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti