sunnuntai 31. elokuuta 2014

Takaisin Dubliniin

Paluumatka Corkista Dubliniin alkoi tutun bussiyhtiön, Aircoachin, kyydissä. Valoisan aikana matkustaessa oli mielenkiintoista seurata maisemia, jotka jäivät tulomatkalla näkemättä.

Peltoja. Vihreyttä. Laiduntavia lehmiä. Vihreyttä. Siellä täällä satunnaisia asumuksia. Kolme ja puoli tuntia matka-aikaa edessä. Vaikka pääosa matkasta soljui moottoritietä, ja ilman taukoja, yllättäen bussissa aika tuntui pidemmältä kuin lentokoneessa. Miksiköhän junissa ja lentokoneissa on 'kärrymyyntiä' asiakkaiden viihdyttämiseksi, mutta busseissa ei?

Dubliniin saavuttua majapaikka löytyi pienen pähkäilyn jälkeen. Trinity College majoittaa matkustavaisia kesäkausina niin historialliseen osioon kuin uudemmallekin puolelle. Koska saapuminen majapaikkaan tapahtui  hieman viiden jälkeen olivat suurimmat turistivirrat jo päivän osalta ehtyneet ja koulun alue näytti varsin rauhaisalta.

Huone, joka oli campuksen historiallisella puolella, oli yksinkertaisesti sisustettu, mutta kaikki tarpeellinen huoneesta löytyi. Historia tuntui muutoinkin havisevan ympärillä, kun kulku suuntautui kohti kaupungin huvituksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti