maanantai 1. syyskuuta 2014

Dublin ja kierros Trinity Collegessa

Aamupala Trinity Collegen opiskelijaruokalassa oli maittava, vaikka hetki menikin ihmetellessä mitkä ainesosat kuuluvat mannermaiseen aamiaiseen ja mitä herkkuja valitessa napsahtaa lisämaksu irlantilaisesta aamiaisesta. Aivan selkeästi kielikurssin paikka tulevalle syksylle.

Trinity Collegessa huoneet oli luovutettava jo kello 10, mutta onneksi kampuksella on vartioitu matkatavarasäilytys, jopa useammalle vuorokaudelle.

Puisto keskellä kaupunkia.
Aikaisen liikkeelle lähdön aikoihin moni putiikki ja kauppa oli vielä kiinni, joten aamun ensimmäisiin kohteisiin valikoitui ostoskadun päässä oleva, vehreääkin vihreämpi puisto.

Ostos- ja kaupungin ihmettelykierros Liffey-joen molemmilla puolilla jäi puolenpäivän mittaiseksi, mutta siinäkin ajassa ehti hyvin kiertää värikkäitä kaupunginosia, eksyä kenkäkauppoihin ja tyhjentää mukillisen kahvia croisantin kera.

Iltapäivän ohjelmaan mahtui vielä opiskelijavoimin tuotettu  kierros Trinity Collegessa, tutustuminen vanhaan kirjastoon ja kuuluisaan Book of Kells'iin. Opastettu kierros opiskelijanäkökulmasta oli piristävä vaihtoehto tavanomaisiin opastuksiin. Itse vanha kirjasto on myös näkemisen arvoinen. Kirjoja on hyllyissä monessa kerroksessa ja opiskelija-oppaan kertoman mukaan kirjojen järjestys hyllyissä on aivan omanlaisella logiikalla. Ja kaiken lisäksi valittu kirjojen järjestelymalli näytti hienolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti