maanantai 21. syyskuuta 2015

Kohti etelää - määränpäänä Pärnu

Reissu Pärnuun alkoi vuodenaikaan nähden yllättävän lämpimässä säässä. Raitiovaunut eivät jostain syystä kulkeneetkaan Katajanokalle, vaan reippailin Helsingin yliopiston metroasemalta laivaterminaalin ja olin varsin lämpimissäni reppuineni ja lämpimine varusteineni.

Laivamatka sujui jouhevasti. Taksimatka Tallinnan Bussijaamille oli poikkeuksellisen mielenkiintoinen, kun innostuin jututtamaan kuskia.

Sain perustietopläjäyksen tämän hetkisestä minimipalkasta, joka saamani tiedon mukaan on jopa alle 420€/kuukaudessa. Vuokrataso taas, joka suomalaisen tuloihin tottuneelta tuntuu edulliselta, onkin kovin korkea suhteessa paikalliseen tulotasoon.

Tallinnan Bussijaamilta matka jatkui Lux Expressin bussilla Pärnuun. Matkan aikana alkoi tihuttaa vettä, mutta heikentyvä sää ei näyttänyt haittaavan henkilöautoilijoita, joista eräät tekivät varsin uhkarohkeannäköisiä ohituksia. Mitä lähemmäs Pärnua päästiin sen reippaammaksi sade kävi.

Pärnun Bussijaamilta oli suosiolla otettava taksi, sillä majapaikkaan Pärnu Jahtklubi Kulalistemajalle oli kuitenkin joltisenkin verran käveltävää. Taksikyyti oli varsin reipasta eikä matkaan mennyt hujausta enempää aikaa.

Majapaikassa huone oli aivan ennakkokäsityksen ja kuvien mukainen.Huolella kunnostettu,retrohenkinen bussi Tallinnan Bussijaamin edessä,
Bussin reitti lienee joskus ollut Tallinna-Leningrad

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti