tiistai 29. syyskuuta 2015

Gallen-Kallelan museossa

Joskus museokäynti on hyvä sijoittaa keskelle kiireistä päivää. Kun kahden tapaamisen välissä on reilun lounastauon väli ja tapaamiset Espoossa, niin luontevaksi museokäyntipaikaksi valikoituu Gallen-Kallelan  ateljeelinna Tarvaspäässä.

Hieman sokkeloinen reitti Kehä I:ltä kohti Tarvaspäätä on jo syksyn keltaamien lehtipuiden varjostama.

Ensimmäistä kertaa museoon tulevalle kävely parkkipaikalta johdattaa taas ajassa taaksepäin. Museon pihalla vasemmalla on pitsihuvilassa oleva kahvila ja oikealla itse ateljeelinna.

Museota lähestyessä ensimmäinen nykyaikaan viittaava kyltti on opaste kuunnella museoon liittyviä tarinoita verkossa osoitteessa tarinasoitin.fi/gkm . Sopivan mittaisia tarinoita voi kuunnella omalla älypuhelimella museota kierrellessään tai voi palata myöhemin uudelleen museon tunnelmaan.

Itse museo ja mobiililaitteella kuunnellut tarinat loivat hauskan elämyksen. Vaikka kiltisti lueskelinkin taulujen selostuksia, niin tällainen taskuunlaitettava opastus, jota voi myöhemminkin kuunnella netistä, on verraton.

Pohjakerroksessa olevien klassikkoteosten lisäksi museon tornissa on osallistava installaatioteos, jossa kävijät voivat lapuille kirjoittaa mistä haaveilivat, kun olivat 11-vuotiaita. Lapuista on koottu teos tornihuoneeseen.

Jos museokäynnin jälkeen pistäytyy museokahvilassa, saa suussa sulavien herkkujen lisäksi hienon maisemaelämyksen merelle. Varsin elämyksellinen lounastauko Espoossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti