perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kuusankoski-Kivijärvi-Lappeenranta

Kaakkois-Suomen ja Etelä-Savon kierroksen ensimmäinen pysähdys oli Kymen paviljongissa, Pentik Galleriassa. Anu Pentikin Kolme Valkoista -näyttely paviljongin toisessa kerroksessa on sykähdyttävä. Galleriassa ovat esillä kokonaisuudet Niityllä, Niliaitta ja Lentoon. Ehdottoman raikas ja tutustumisen arvoinen kohde.

Kymenlaaksosta matka jatkui Luumäen kautta Lappeenrannan suuntaan. Vajaan kivenheiton päässä Lappeenrannasta on Kotkaniemi. Nähtävyydelle ohjaava kyltti ei ole suuren suuri, mutta jos liikenne ja matkailijan kiire antaa myöden, niin palkkioksi saa mielenkiintoisen, historiallisen kohteen.

Kotkaniemi oli presidentti Svinhufvudin koti, josta myöhemmin on tehty museo. Talossa huoneet on huolellisesti säilytetty ja esineistö siperialaista karhuntaljaa myöten on mielenkiintoinen. Myös yhdessä salissa pyörivä dokumentti Svinhufvudin karkoitusvuosista Siperiaan oli seuraamisen arvoinen.

Kotkanniemestä Lappeenrannan linnoitukselle ajoi enää hetkisen. Ennen iltapäivän kaatosadetta oli hetki aikaa tutustua Hiekkalinnan kesän taideteoksiin. Kesän teemana on musiikki ja musiikintekijät. Vuodesta toiseen Hiekkalinnassa esillä olevat teokset jaksavat ihastuttaa.

Linnoituksella kaikki turistit olivat, ainakin siltä tuntui, siirtyneet sateelta suojaan Majurskan tiloihin. Tällä kertaa kahvilan herkut jäivät maistamatta, sillä aika kuluin ihmetellessä Tyykissä esillä olleita tuotteita. Sateen tauottua, vesilammikoita vältellen, pääsi kuitenkin kuvaamaan linnoituksen huipulta näkymää alas satamaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti