lauantai 5. heinäkuuta 2014

Savonlinnaan ja madame Butterfly Olavinlinnassa

Puumalan huikaisevan korkealta sillalta saa oivan kuvan Saimaasta, erityisesti jos sää suosii niin kuin vain autereisena heinäkuun lauantaina voi suosia.

Kiemuraisen kiharainen tie Puumalasta Savonlinnaan kuljettaa historiassa taaksepäin ja antaa pontta pohdinnoille, minkälaisten polkujen ja reittien päälle nykyinen tie on rakennettu. Jännitystä ei ainakaan puutu, kun serpentiiniä muistuttava reitti kaartuu milloin oikealle, milloin vasemmalle ja tuon tuostakin tien suunta on samalla ylöspäin tai jyrkässä kierteessä alaspäin.

Savonlinnassa, jyhkeän Olavinlinnan muurien suojassa, oopperajuhlien Madame Butterflyn ensi-ilta oli koskettava. Lavasteet olivat taidokkaita ja sopivat linnan muurien harmaaseen sävyyn. Lavalle marssitettiin melkoinen määrä esiintyjiä sekä avustajia. Oivallukset valon ja hämärän yhdistämisestä olivat mielenkiintoisia. Itse tarina, traaginen rakkaus ja petos, antaa ajattelemisen aihetta nykypäivään.  Tarinaa kuljettava musiikki oli illan parhaimmistoa.

Kesäyössä, oopperan jälkeen, paluu majapaikkaan tapahtui lähes autiolla tiellä. Laskevan auringon punaama taivaanranta ja tyyni järvenpinta ajotien molemmin puolin harjumaisemassa oli maalauksellinen. Liikennettä oli niin vähän, että Vekaransalmen lossin kyydissä ei ollut muita kulkijoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti