sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kuplavolkkareita ja sarkofageja Brysselissä

Tihkuinen sade helpotti iltapäivän ohjelman valinnassa; oli miellyttävämpää suunnata museoon kuin ulkoilmakirpputoreille. Aivan ensimmäinen aikomus oli käydä sotahistoriallisessa museossa, mutta toisin kävi.

Matkalla museolle alkoi vastaan tulla ikääntyneitä, mutta hyvässä maalissa olevia kuplavolkkareita.

Mitä lähemmäs museota pääsin, sitä enemmän volkkareita tuli vastaan. Sotamuseota vastapäätä on automuseo, jonka parkkipaikalla oli selvästikin wanhojen kulpavolkkareiden kokoontumisajot.

Koko parkkipaikka oli täynnänsä eri ikäisiä, huolella kunnostettuja kulkupelejä. Ihastuttavat kuplat sekoittivat aikataulun aivan perusteellisesti, sillä olihan niitä ihailtava ja tutkailtava lähempää. Aikaa hujahti niin, että sotamuseo oli ehtinyt sulkea ovensa, ennen kuin maltoin siirtyä pois parkkipaikalta.

lippuja museoon ja metroon
Onneksi automuseon takaa löytyy historiallinen museo, jossa oli parhaillaan  näyttely egyptiläisistä sarkofageista. Upeasti kunnostettujen sarkofagien lisäksi museossa oli myös "akvaario", jossa työskenteleviä arkeologeja saattoi seurata ja nähdä kuinka esineitä tutkitaan läpivalaisumenetelmin.

Pisteenä belgialaisen ja brysseliläisen päivän päätteeksi oli iltapala Le Trappiste-ravintolassa Porte de Namur-metroaseman läheisyydessä.


Maistelin annosta nimeltä "chicon gratin". Etukäteen minua varoitettiin, että annos on peri belgialainen ja  maistuu hyvin Brysseliin kotiutuneille. En selvästikään tarvitsisi suurta kotouttamista, sillä pitkän päivän lopulla tuhti annos oli mitä maittavin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti