sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Brysselissä gobeliineja ja suklaata

Alkuvuosi Suomessa on ehtinyt osoittaa säävaihtelujen nopeuden. Talvikin on tullut ja mennyt  jo moneen kertaan.

Ystävänpäivän aamuna Helsingin seudulla satoi räntää vaakasuoraan, kun odotin aamun ensimmäisiä junia kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun pääsin testaamaan junan kulkua Helsingistä lentoasemalle, josta olisi jatkoyhteys kohti Brysseliä.

Vaikka jonkin verran olenkin matkustellut, niin onnistuin samaan itseni ja matkatavarani umpisolmuun jo ennen lähtöselvitystä. Olin luottavaisin mielin ajatellut, että kun kerrankin laitan matkalaukun ruumaan, niin saan henkilökohtaista palvelua matkatavaraselvityksessä.

Kaikkea kanssa. Itse piti automaatilla selvittää oma koneeseennousukortti ja matkalaukulle viivakoodipanta. Ja kaiken lisäksi itse piti saattaa matkalaukku hihnalle ja viivakoodilukijalla lähettää se kohti lentokoneen ruumaa. No, eihän se näin helposti kuitenkaan lentoyhtiön kannalta mennyt. Automaatin lähellä olevat henkilökunnan jäsenet joutuivat minuakin avustamaan taatusti ajallisesti enemmän, kuin jos lentoyhtiö olisi noudattanut vanhaa kaavaa ja laukun kanssa olisi voinut vain saapua palveltavaksi lähtöselvitystiskille.


Pieni puisto matkalla Grande Placelle. Kesällä
varmasti vielä upeampi.
Perillä Brysselissä ensimmäiseksi hieman hätkähdytti sotilaiden määrä lentokentällä, vaikka tietysti olin kuullut, että partioita on siellä täällä. Mutta vaikutus on melkoinen, kun aseistetut sotilaat seisovat kädenulottaman päässä.

Tällä kertaa, kun osallistuin ryhmän matkaan, oli hotellille ja keskustaan pääsy tavattoman helppoa. Matkanjohtajaa seuraten bussiin ja kohti hotellia.  Ja mikä loistavinta, matkalla sai suomenkielisen historia- ja ajankohtaispläjäyksen  Brysselin ja Belgian asioista. Enää ei ihmetytä suklaan ja timanttien rooli maan taloudessa taikka miksi EU:n hallintoelimet ovat Brysselissä.
Myös mukulakiveyksessä oli
kaikenlaisia merkkejä.

Majoittumisen jälkeen kävelykierros Grande Placelle pienessä tihkusateessa oli hyvää vastapainoa
lentokoneessa istumiselle. Grande Placen ympäristö oli täynnänsä suklaakauppoja, puoteja joista olisi saanut vaikka minkämoisia gobeliinituotteita sekä toinen toistaa kutsuvampia pikku ravintoloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti