sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Avojaloin - aikamatka Karjalan kannakselle

Lappeenrannan linnoituksen alue on tuttu monelta aiemmalta reissulta, mutta tällä kertaa oli aikaa pistäytyä myös Etelä-Karjalan taidemuseossa, jossa on tammikuulle 2016 asti näyttely Avojaloin - 10 elämää Karjalan kannaksella.  Museo on lähes keskellä Linnoituksen aluetta, vanhoissa, keltaisissa kasarmirakennuksissa.

Kymmenen todellista henkilöä tarinoineen johdattaa museossa vierailevaa aikamatkalle tutustumaan 1900-luvun alun Karjalan kannakseen. Matkalla oppii ammatteja, joita ei enää ole, perehtyy elämänkohtaloihin, joihin aikakauden tapahtumat vaikuttivat mitä suurimmassa määrin. Paikkakunnista tutuiksi tulevat Uuraan satama, Viipuri ja moni muu seutu.

Itse pidin erityisen mielenkiintoisena  Hugo Simbergin maalauksia ja maalauksiin liittynyttä piikatyttö Hilman tarinaa.

Tarinoihin voi tutustua ennakkoon tai palata museovierailun jälkeen verkkonäyttelyssä, joka löytyy  aikamatkakannakselle.fi osoitteesta. Perusnäyttelyn lisäksi verkkonäyttelyssä on myös tietovisaa, sarjakuvia ja monenlaista muuta mielenkiintoista tehtävää. Taitavasti toteutettu verkkonäyttely muistuttaa uudelleen mieleen nähtyjä tarinoita ja tunnelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti