lauantai 29. marraskuuta 2014

Päivä Tampereella

Ennen suunniteltua matkaa tielle osui aivan puhdas extempore retki Tampereelle.

Varhainen lähtö ja saapuminen Tampereelle hieman kellon kymmenen jälkeen, sään kirkastuessa matkalla olleen ajoittain sankankin usvan jälkeen, loivat tunteen siitä, että pikainen pyrähdys olisi pidempikin reissu.

Aamun herkullisiin hetkiin kuului pistäytyminen Laukontorin kupeessa olevassa Sanna's Cafe & Salad Bar'issa. Höyryävä cappucino ja rapea croisant antoivat sopivasti piristystä alkavaan kaupunkikierrokseen.

Verrattoman kahvihetken jälkeen kaupunkiin tutustuminen saattoi alkaa hyvillä mielin. Päivään mahtui  uuden uutukaiseen Torni-hotelliin tutustumista, ostoksilla kiertelyä kuin maisemien ihailua Tornin huipulla olevassa näköalabaarissa.

Torni-hotelliin saapuessa hauska yksityiskohta on hotellin edessä oleva pätkä ratakiskoja. Tornissa pistäytyminen osui lounasaikaan, joten samalla tuli testattua ravintolakin. Ruokaa odotellessa mielenkiinnon vangitsi ruokapaikan sisutuksen yksityiskohdat, jossa ei oltu säästelty erilaisia soittimia. Pieneen nälkään tilattu alkupala olisi sammuttanut isommankin nälän. Jälkiruoaksi nautittu basilikajäätelö piparkakkumurujen ja marjojen kera oli vinkeä makuyhdistelmä testattavaksi.

Päivän pakollinen kohde oli Torni-hotellin näköalaravintola 25. kerroksessa. Harmillista, että ravintolan terassi oli toistaiseksi suljettu, mutta näköalat sisätiloista käsinkin olivat upeat.

Ostoskierrokselta parhaiten jäivät mieleen Tullintorin kenkäkauppojen ja vaateliikkeiden aivan omanlaisensa valikoima. Kenkiä oli todella herkullisia vaihtoehtoja niin värien kuin mallien puolesta. Vaateliikkeistä eniten mielenkiintoa herätti liike, jossa oli yhdistetty valikoimaan monenlaisia vaatteita sekä sisustustuotteita.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti