sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Aikainen lähtö kohti Saaremaata

Reissu kohti Saaremaata alkoi reilusti ennen kukonlaulua. Sunnuntai-aamun ensimmäisillä raitiovaunuyhteyksillä kulku kävi kohti Länsiterminaalia. Hakaniemen hieman ennen kello kuutta ohittaneen raitiovaunun kyydissä oli vain muutama kulkija, satamaan asti tuli vieläkin vähemmän. Hyvissä ajoin suoritettu liikkeelle lähtö osoittautui taas lieväksi liioitteluksi, sillä satamassa jäi runsaasti aikaa odotteluun.

Lahden ylitys kesti kaikkinensa vain pari tuntia, mutta perillä sitten odottikin aivan toisenlainen sää. Pakkasta Tallinnan satamassa oli 9 astetta ja luntakin on kaduilla.

 Nappasin taksin satamasta, koska en ole aiemmin käynyt Tallinnan linja-autoasemalla. Matka kesti vajaan vartin pienestä jonottelusta huolimatta, eikä hintaakaan kyydille tullut kuin hieman päälle seitsemän euroa, joka tuntui suhteellisen kohtuulliselta verrattuna lumesta liukkailla kaduilla tarpomiseen.

Tallinnan linja-autoasema, bussijaam, on varsin modernin oloinen. Odotushallista löytyy lipunmyyntipiste, automaatteja joista voi tulostaa lippuja, kahvila ja r-kioski. Aivan bussijaamin takaa löytyy myös pieni Rimi, josta sai matkalle eväät kioskihintoja halvemmalla.

Hiukan jännitti, mahtavatko omalla tulostimella tulostetut matkaliput kelvata bussissa, mutta kaiken kaikkiaan reissu alkoi jouhevasti.

Useamman tunnin köröttelyn katkaisi lauttamatka Virstusta Muhun saarelle. Lauttamatka kesti runsaat parisenkymmentä minuuttia, jona aikana ehti käydä hyvin kahvilla ja ihailla merimaisemia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti