sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kaunis Kuressaare

Kuressaaren linja-autoasema on varsin vaatimattoman näköinen, niin sisältä kuin ulkoakin. Asema antaa hieman harhaanjohtavan mielikuvan siitä, mitä itse kapungilta voi odottaa. Pysäkiltä on joitakin satoja metrejä kaupungin keskustaan ja siitä vielä muutama sata metriä majapaikkaan.

Vaikka lauttamatkalla Virstusta Muhun saarelle ehdinkin löytää pienen matkailijakartan Kuressaaresta, niin silti tietä majapaikan suuntaan oli kysyttävä. Kaupungin kadut olivat lähes tyhjiä; eikä neuvojaa ihan heti tullut vastaan. Taksejakin näin kokonaista kaksi matkalla linja-autoasemalta majapaikkaan. Tuntuu kuin kaupunki olisi vetäytynyt talviunille.

Tällä kertaa sänky löytyi Saaremaa yliopistokeskuksen tiloista. Kauniin vihreä puuhuvila mahdollistaa
muutaman yöpyjän majoittamisen kerrallaan. Viehättävässä puurakennuksessa ei tällä kertaa lisäkseni ollut muita majoittujia, joten varmasti jokainen puun narahdus kuuluu selkeästi.

Iltapalaa varten sain ystävällisen vinkin lähes tien vastakkaisella puolella olevasta ravitsemusliikkeestä, John Bull Pubista. Ilman vinkkiä olisin ollut täysin vakuuttunut, että paikka on suljettu talveksi, niin vähän valoa ikkunoista tuli kadulle.  Onneksi kuitenkin poikkesin sisään, sillä sisustus on varsin jännittävä; seinällä on täysikokoinen moottoripyörä ja takassa loimuaa tuli ratisten.

Myöhemmin illalla 'Tapion matkassa Kuressaareen' -matkaopasta selatessani huomasin, että iltaruokailuni paikka on  1800-luvulla valmistunut ja alunperin rakennus oli toiminut kylpylävieraiden lukusalina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti