lauantai 26. joulukuuta 2015

Menolippu Berliiniin

Ensi kevään reissujen suunnittelu alkaa jo olla vauhdissa. Syksyllä tein jo ensimmäisen siirron reissujen shakkilaudalla ja ostin lentolipun Berliiniin.

Majoituskin on jo varattu; nyt pitäisi miettiä mitä matkan aikana olisi kiva tehdä ja nähdä. Ja erityisesti, kuinka tulla takaisin kotiin. Mielenkiintoisia vaihtoehtoja on joitakin; bussi, juna tai lentokone. Laivamatkustaminen vaatisi siirtymistä Travemünden tai Gdanskin suuntaan.

Tällä hetkellä houkuttelevin vaihtoehto näyttää bussimatkalta Berliini-Varsova-Tallinna ja lopputiristys lautalla Helsinkiin. Sopivan reittiyhteyden yhdistelmällä Varsovassa ehtisi viettää lähes kokonaisen päivän ja Tallinnasta matka jatkuisi aamupäivän lauttayhteydellä.

Kielen osaltakin reissu vaatii ennakovalmistautumista, sillä vuosikymmeniä sitten harjoiteltu kouluranska tuskin on suureksi avuksi tällä retkellä. Muutamia fraaseja saksaksi on ainakin opiskelulistalla, samoin numerot ja ehkä jopa tien kysymistä varten käännökset oikeaan ja vasempaan. Toivottavasti opiskelu tuottaa jonkinmoista tulosta ennen matkan alkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti