maanantai 20. huhtikuuta 2015

Oivalluksia matkaoppaasta ja bussiyhtiöiden palveluista

Selailin mainiota Riika-matkaopasta metrossa ajankuluksi. Edellisestä reissusta Riikaan on jo kulunut muutama vuosi ja hilpein havainto oli, että  tulevan Itämeren kierroksen matkakassaan ei tarvitsekaan vaihtaa eurojen lisäksi muita valuuttoja kuin kruunuja.

Toinen havainto matkaoppaasta oli historian polveilevuus ja tapahtumien toistuminen. Itämeren rantavaltiot ovat kaikki kokeneet monenmoista myllerrystä vuosisadoista toiseen. Alueet ovat kiinnostaneet monia tahoja Itämeren ympärillä olipa vuosisata 1300 tai 1800.

Edellisen Riian-reissun tein lentäen, joten nyt tulevalla kierroksella edessä on uusia maisemia yli 300 kilometrin verran bussin ikkunaperspektiivistä välillä Riika-Tallinna. Kun tutkailin eri bussiyhtiöiden tarjontaa tuolle yhteysvälille, niin tein mielenkiintoisen löydön mahdollisuudesta varata myös taksikyydin samaan yhteyteen Tallinnan keskustassa. Mikäli päädyn kyseisen bussiyhtiön kyytiin, niin uskonpa varaavani myös tuon taksikyydin, sillä hinta oli huomattavasti alhaisempi kuin viime joulukuun matkani bussiasemalta Tallinnan satamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti