torstai 26. helmikuuta 2015

Junalla halki lumisen Suomen

Tämä reissu ei aivan täytä lomareissun vaatimuksia, mutta koska työ- ja vapaa-aika limittyvät usein, niin ehkäpä päivästä hetki jää hengähdystaukoonkin.

Aamun varhaisella junalla, jonka lähtöaika Tikkurilasta oli noin 05.39 on tarkoitus porhaltaa Kuopion kautta Kajaaniin. Ja kotiin olisi tarkoitus ehtiä vielä ennen vuorokauden vaihtumista perjantaiksi. Etelä-Suomen lumeton harmaus vaihtuu Kouvolan tienoilla jonkinlaiseksi lumipeitteeksi. Päiväkin on jo sen verran valjennut, että maisemia näkee junan ikkunasta.

Hieman jännitystäkin reissuun tuli jo menomatkalla, kun juna jäi aikataulustaan asema asemalta.
Vaihtoaikaa olisi Kuopiossa ollut 11 minuuttia, mutta onneksi viestiyhteydet pelasivat ja jatkoyhteyden juna odotteli viereisellä raiteella. Kuopiossa IC-junan vaihtuminen pikajunaan oli kuin siirtyminen retrohenkiseen matkustamiseen.

Monituntisen junamatkan jälkeen jaloittelu Kajaanissa, lähes aikataulunmukaisesti saapuneesta, junasta nousun jälkeen oli virkistävää.

Pikainen kierros Kajaanissa ja iltapäivän paluumatka kohti pääkaupunkiseutua alkoi kello 15 junalla. Matka sujui lähes kommelluksitta, mitä nyt yhtä veturin rikkoutumista ja uutta veturia jouduttiin odottelemaan lumisten lakeuksien äärellä.

Pitkääkin pidempi edestakainen junamatkan toteutui lähes aikataulussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti