maanantai 9. helmikuuta 2015

Gamla Stanin kautta Fotografiska museoon

Södermalm jää taakse ja suuntaan kulkuni Gamla Stania kohden. Vettä tippuu kiihtyvällä vauhdilla kattojen räystäiltä. Idyllisen Gamla Stanin kaduilla ja kujilla puikkelehtii muitakin matkailijoita, vaikka on tavallinen arkimaanantai.

Mieleen pujahtaa taas ajatus viivähtää hieman pidempään Tukholmassa ja varata hotellihuone jostain Gamla Stanin vanhojen kivitalojen sisälle kätkeytyvästä hotellista. Mutta sekin jää seuraavaan tai sitä seuraavaan reissuun.

Keskiaikaisilta kujilta paluu nykypäivään ja  kulku kohti valokuvataiteen museota saattoi alkaa. Tällä kertaa Fotografiska museossa oli Herb Rittsin In Full Light ja Adi Nesin Narratives näyttelyt.

Kumpikin näyttelyistä oli tavattoman mielenkiintoinen. Museosta poistuessa, tuntui kuin olisi tehnyt ajattoman retken, sillä kuvia katsellessa ajankulua ei huomannut. Ja kuitenkin lähtiessä sai jo kiirehtiä laivalle. Museo onnistuu kerta toisensa jälkeen rakentamaan taide-elämyksiä, jotka ravistavat ajattelumalleja ja mahdollistavat uusia näkökulmia.

Luminen Tukholma auringonlaskun aikaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti