lauantai 1. maaliskuuta 2014

Sieniretki ja 3D-esitys

Moderna Museet yllätti täysin. Ulkoisesti uudehko rakennus sopii hyvin Skeppsholmenin, laivojen saaren, maisemaan, jossa on muut rakennukset ovat menneiltä vuosisadoilta.

Museossa on juuri avattu Gabriel Orozcon Natural motion -näyttely. Mieleen Orozcon näyttelystä jäivät erityisesti kuvasarja kahdesta keltaisesta Vespasta sekä  punainen La DS Cornaline, Citroën  DS. vm 1960. Toki maalaukset ja valaan luurankokin ovat näyttäviä.

Yllätyksiä löytyi erikoisnäyttelyiden lisäksi museon peruskokoelmasta. Kierroksen alkumetreillä oli valtavia sieni-teoksia, joissa kärpässienet sulautuivat vinkeästi muihin sienilajikkeisiin.

Peruskokoelman jokainen aikakausi oli omalla tavallaan mielenkiintoinen kuvaus ajasta. Mutta ajatus, että päätyisin katsomaan 3D-animaatioesitystä modernin taiteen museossa, ei tullut ensimmäisenä mieleeni. Toki filmimateriaalia on monissakin museoissa esillä, niin myös Moderna Museetissa.

3D-näytös oli hauska kokemus; kaiken kaikkiaan elokuvahetki animoidulla moottoritiellä oli varsin veikeä.

"Elokuvasalista" muutaman askeleen päässä oli  näyttely "Surrealismi ja Duchamp". Yhdistelemällä vanhaa ja uutta voi herättää jännitteitä ja uusia ajatuksia. Näyttelysalin sisään rakennettu huone omana kokonaisuutenaan oli varsin mielenkiintoinen.

Museo on käynnin arvoinen; uusien näkökulmien ja ajatusleikkien herättely voi hyvinkin alkaa käynnillä modernin taiteen ääreltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti