lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kulttuuria ja draamaa Turussa

Lämmin keväinen sää tervehti matkustajaa Turussa. Päivä oli autereinen, lämmintä yhdeksisen astetta eikä tuuli tuivertanut, kun astuin junalaiturille. Oli ensimmäinen kerta, kun Turkuun saapuessani olo oli kuin täysiverisellä turistilla.


Ruokapaikan etsimiseen ennen teatterinäytöksen alkua meni hetki. Muutaman mutkan jälkeen päädyimmen Hansakorttelissa sijainneeseen Red Hot Chilisiin. Ruokailun jälkeen valtaisaa annosta oli hyvä sulatella kuljeskelemalle Aurajoen vartta kohti Linnateatteria. Hauska yksityiskohta matkan varrella oli, kun huomasimme, että yksi joen ylittävistä silloista oli lähes päällystetty narsissein.


Linnateatterin ovella odotti yllätys; teatterisaliin päästäkseen oli kavuttava ylöspäin 4 kerrosta portaita. Liekö niitä enemmän kuin 39 askelta? Takin onneksi saattoi jättää matkan varrelle, 3. kerrokseen.

Itse näytelmä, 39  askelta - hillitön Hitchcock! oli hulvaton. Lisää draamaa syntyi, kun teatterissa matkaseurueen jäsen huomasi kadottaneensa korun välille hotelli-teatteri.  Korua etsittiin jo teatterissa, mutta laihoin tuloksin.  Näytöksen jälkeen palasimme kohti hotellia omia jälkiämme pitkin, korua etsien. Viimeisenä oljenkortena suuntasimme kohti ruokapaikaamme, Red Hot Chilisiä kysymään, josko koru olisi pudonnut sinne.

Erittäin ystävällinen ja palvelualtis henkilökunta yllättäen löysikin korun. Se kumpi oli jännittävämpää, korun etsintä vai jännitysnäytelmä teatterissa jäi pohdittavaksi loppumatkalle kohti hotellia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti